Talli ja ympäristö

Talli

Tallirakennuksesta löytyvät 30 hevosen karsinat jakautuneena kahteen tallikäytävään ja on valoisa.

Kuivikkeena turve/purupellettipatja sekä heinänä analysoitu säilöheinä ilman kilorajoitusta.

Tallissa on koneellinen, lämmön talteen ottava ilmanvaihto, joka takaa hyvän talli-ilman ympäri vuoden. Loimi varten on erillinen kuivaushuone kosteudenkerääjineen.

Tallista löytyy pesukarsina lämpimällä vedellä, erillinen hoitopaikka esimerkiksi kengitystä varten, sekä erillinen rehukeittiö lämpimällä vedellä. Asiakkaidemme käytössä on myös teollisuuspesukone loimien ja muun hevospyykin pesua varten.


Asiakkaille on oma, keittiöllä varustettu oleskelutilansa, sekä erillinen pukuhuone omilla kaapeilla ja WC:llä. Kylmäyssuojille on tallissa tilavat pakastimet. Ison ladon ansiosta meillä on hevosvarusteita varten kylmäsäilytystilaa runsaasti.

Tarhat ja laitumet

Hiekkapohjaiset, isot tarhat löytyvät tallin välittömästä läheisyydestä. Hevoset tarhataan puolipäiväisesti tai kokopäiväisesti. Kesäisin käytössä on runsaat ja monipuoliset laitumet, joista hevoset otetaan aina turvallisuussyistä yöksi sisälle. 

Kenttä ja maneesi

Geopat Gold-kuituhiekkapohjainen maneesimme on ratsukoidemme suosiossa. Rakenteensa ansiosta se on talvella huomattavasti ulkoilmaa lämpimämpi ja sen kaareva katto päästää valon sisään tasaisesti. Maneesin ratsastuspinta-ala on 22 x 60 metriä.

Käytössä on myös 25 x 45 metrinen hiekkapohjainen valaistu kenttä, jossa myös pieni estekalusto. Tallin tilojen ja peltojen ympäri kiertää ratsastuspolku. Hyvät valmentautumismahdollisuudet. Omat valmentajat tervetulleita!

Vuokraamme maneesia tallin ulkopuolisille ratsukoille rajoitetusti ja erikseen sopimalla.