Talli ja ympäristö

Talli

Tallirakennuksesta löytyvät 30 hevosen karsinat jakautuneena kahteen tallikäytävään. Käytävien keskelle on sijoitettu satulahuone, josta päivittäiset varusteet ja harjalaatikot ovat näppärästi saatavilla hevosesi karsinapaikan sijainnista riippumatta.

EU-direktiivien mukaisissa karsinoissa pidämme paksua turve-/purupellettikuivikepatjaa ja ne siivotaan kerran päivässä. Karsinoissa on perinteiset vesiautomaatit, myös ämpärijuotto mahdollinen. Hevosten heinät tuotetaan omilta pelloilta - perusmaksuun sisältyy hyvälaatuinen säilöheinä ilman kilorajoitusta.

Tallissa on koneellinen, lämmön talteen ottava ilmanvaihto, joka takaa hyvän talli-ilman ympäri vuoden. Loimi varten on erillinen kuivaushuone kosteudenkerääjineen, jossa on jokaiselle asukkaalle nimetty loimiteline.

Tallin päiväohjelma:

  • Aamuruokinta 5:30 heinä ja väkirehut
  • Tarhaan 6:30
  • Karsinoiden siivous ja kuivitus
  • Päiväheinät 12
  • Tarhasta sisälle 18 alkaen
  • Iltaheinät 19 ja väkirehut
  • Yöheinät ja tallin sulkeminen 22:30

Tallista löytyy pesukarsina lämpimällä vedellä, erillinen hoitopaikka esimerkiksi kengitystä varten, sekä erillinen rehukeittiö lämpimällä vedellä. Asiakkaidemme käytössä on myös teollisuuspesukone loimien ja muun hevospyykin pesua varten.

Asiakkaille on oma, keittiöllä varustettu oleskelutilansa, sekä erillinen pukuhuone omilla kaapeilla, WC:llä ja kuivauskaapilla. Kylmäyssuojille on tallissa tilavat pakastimet. Ison ladon ansiosta meillä on hevosvarusteita varten kylmäsäilytystilaa verrattain runsaasti.

Tarhat ja laitumet

Hiekkapohjaiset, isot tarhat löytyvät tallin välittömästä läheisyydestä. Hevoset tarhataan yksin puolipäiväisesti tai kaverin kanssa kokopäiväisesti. Hevosmäärästä riippuen yksin tarhaajillakin on mahdollisuus kokopäivätarhaukseen. Kesäisin käytössä on runsaat ja monipuoliset laitumet, joista hevoset otetaan aina turvallisuussyistä yöksi sisälle. Perinteisten hiekkatarhojen lisäksi pihasta löytyy myös yksi suuri luonnonmukainen metsätarha, jonne on mahdollista kiltit ruunat tarhata laumassa suomenhevosveteraanin seuramiehinä.

Kenttä ja maneesi

Geopat Gold-kuituhiekkapohjainen maneesimme on ratsukoidemme suosiossa. Rakenteensa ansiosta se on talvella huomattavasti ulkoilmaa lämpimämpi ja sen kaareva katto päästää valon sisään tasaisesti. Maneesin ratsastuspinta-ala on 22 x 60 metriä.

Käytössä on myös 25 x 45 metrinen hiekkapohjainen valaistu kenttä, jossa myös pieni estekalusto. Tallin tilojen ja peltojen ympäri kiertää ratsastuspolku. Hyvät valmentautumismahdollisuudet. Omat valmentajat tervetulleita!

Vuokraamme maneesia tallin ulkopuolisille ratsukoille rajoitetusti ja erikseen sopimalla.