Sisältölaatikko

Teksti tai HTML-koodi

Uusimmat kuvat

sumu
rantalaidun

Talli ja ympäristö


Tarhat ovat isot hiekkapohjaiset. Hevoset tarhataan kaverin kanssa kokopäivän, yksin puolipäivän. Hevosmäärästä riippuen yksin tarhaajatkin mahtuvat välillä olemaan kokopäivän ulkona. Kesällä mahdollisuus laiduntaa yksin tai kaverin kanssa tai laumassa. Hevoset otetaan aina yöksi sisään. 
Normaalien hiekkatarhojen lisäksi on suuri metsätarha/laidun, jonne on mahtuu useampi hevonen. Tällä hetkellä metsätarhassa on vanha suokkiruuna yksin, joten useampikin kiltti ruuna on tervetullut. Metsätarhassa tarhaus on kokopäiväistä (7-18). 

Karsinoissa on paksu turve/purupellettipatja ja karsinat siivotaan kerran päivässä. Tallillamme on esikuivattu säilöheinä, jotka tulevat omilta pelloilta. Heinä jaetaan neljä kertaa päivässä, heinän syötössä ei ole kilorajoituksia. Väkirehut jaetaan 3x päivässä, 2x päivässä kokopäivätarhaajille. Talli tarjoaa litistetyn kauran, muut hevosen väkirehut omistaja hankkii itse. 

Talli jakautuu kahteen isoon käytävään, joiden keskellä on satulahuone. 
Tallissa on koneellinen, lämmön talteenottava ilmanvaihto, erillinen kuivaushuone loimille kosteudenkerääjineen, pesukarsina lämpimällä vedellä sekä erikseen "rehukeittiö". Asiakkaalle on keittiöllä varustettu oleskelutila, pukuhuone omilla kaapeilla, WC: llä ja kuivauskaapilla. Kylmäyssuojille on tilavat pakastimet. Ison ladon ansiosta säilytystilaa on runsaasti. Isolla pihalla mahtuu säilyttämään trailerit.

Ratsastajien käytössä on 22m x 60m kokoinen maneesi, jossa täysi estekalusto. Maneesissa uusi geobat gold-kuitupohja. Rakenteensa ansiosta se on talvella huomattavasti ulkoilmaa lämpimämpi ja sen läpinäkyvä, kaareva katto päästää valon sisään tasaisesti. Käytössä on myös 25m x 45m valaistu hiekkapohjainen kenttä, jossa pieni estekalusto. Tallin tilojen ja peltojen ympäri kiertää ratsastuspolku. Hyvät valmentautumis mahdollisuudet. Omat valmentajat tervetulleita!

Tarhat, laitumet, maneesi, kenttä yms. sijaitsee kaikki tallin pihapiirissä.